Turul Croatiei

Etapa 1

Osijek – Koprivnica

Data: 17.04.2018.

Lungimea Etapei: 227 km

Pentru a treia oara, Turul Croatiei porneste din Osijek. Aceasta etapa de inceput, de 227 kilometrii lungime, de o dificultate destul de mare, are o catarare prin parcul Papuk, ceea ce face drumul catre Koprivnica mult mai provocator. Traseul se incheie in piata Zrinski din Koprovnica.

Ca si performanta a echipei, ciclistul Emil Dima a atacat la inceputul cursei si a facut spectacol cam 180 de kilometrii, impreuna cu restul evadatilor. 

 

Sursa: TVR1

 

Etapa 2

Karlovac – Zadar

Data: 18.04.2018.

Lungimea Etapei: 234,5 km

A doua etapa, care este si cea mai lunga din cursa de anul acesta, are 235 de kilometrii si incepe din Karlovac, un oras prin care curg 4 rauri, si se incheie in Zadar. Privelistea din St. Donat a fost aproape la fel de interesanta ca si cursa in sine.

Ca si performanta nationala, ciclistul zarnestean Eduard Grosu, reuseste sa termine aceasta etapa pe primul loc.

Etapa 3

Trogir / Okrug – Makarska rivijera / PP Biokovo (Sv. Jure)

Data: 19.04.2018.

Lungimea Etapei: 134 km

O etapa scurta, dar deosebit de dificila, cu startul in Trogir, a treia etapa s-a desfasurat pe coasta si a pus in evidenta monumente istorice si naturale, lasand audienta fara cuvinte. Pasajul prin centrul Makarska a fost extrem de tehnic, urmat de inceperea unei catarari abrupte prin parcul natural Biokovo. Organizatorii au sperat ca vremea calda sa topeasca zapada din finalul catararii si sa creeze o priveliste deosebita.

Ciclistul MsTina-Focus, Emil Dima, reuseste din nou o evadare pe o lunga bucata a cursei.

Etapa 4

Starigrad (NP Paklenica) – Novi Vinodolski / Crikvenica

Data: 20.04.2018.

Lungimea Etapei: 171 km

A patra etapa, care incepe in Starigrad, reprezinta un drum de o splendoare rar intalnita, unul dintre cele mai frumoase din Europa si trece prin parcul national Paklenica. Avand finish-ul in Crikvenica, lupta pentru locul intai a fost una acerba, fiind favorizati oamenii de general.

Etapa 5

Rabac – Rijeka / Opatija / Poklon (PP Učka)

Data: 21.04.2018.

Lungimea Etapei: 156,5 km

A cincea etapa, supranumita si “Etapa Regala” a acestui an, desfasurandu-se pe distanta de 155 de kilometrii si o diferenta de nivel de 3300 de metrii, cursa incepand de la Rabac prin centrul orasului Labin. Ciclistii vor trece prin Rijeka si vor continua catre Opatija, luptand pentru pozitii favorabile inainte de catararea finala de 15 km si 922 de metrii diferenta de nivel intre Ičići si Poklon. Anul trecut, Vincenza Nibali si Jamie Ronson s-au luptat pentru locul intai.

Etapa 6

Samobor – Zagreb

Data: 22.04.2018.

Lungimea Etapei: 151,5 km

A sasea si ultima etapa plaseaza cursa intre Samobor si Zagreb. Ultimele doua ture din Zagreb, cu finalul in piata St. Mark au facut spectacol. Dupa prima editie a cursei, organizatorilor le-a fost spus de catre Eurosport ca ultima tura din orasul Zagreb e una dintre cele mai spectaculoase circuite pe care le-au vazut si ca ar trebui sa ramana in componenta cursei. Finishul din piata St. Mark are o insemnatate deosebita, iar unii dintre cei care au castigat au dansat la sfarsitul cursei.