Trofeo Laigueglia

Scurt istoric

Trofeo Laigueglia este o cursa de sosea tinuta anual in Liguria, Italia. Din 2005 pana in 2014, cursa a fost organizata ca si eveniment 1.1 de catre UCI Europe Tour. Este tinuta cu aproximativ 10 zile dupa deschiderea evenimentului Gran Premio della Costa Etruschi. In 2015, a fost organizata drept cursa 1.HC. 

Desfasurarea de anul acesta

Inca de la inceputul cursei, evadarea fiind compusa din Julien El Fares (Delko Marseille Provence KTM) impreuna cu Auden Brekk Flotten (Team Virtu Cycling) si Francesco Bettini (D’Amico).Trioul a avansat in timpul cursei, ajungand la o diferenta de 9:15 minute fata de pluton, la kilometrul 42 al cursei, iar Androni Giocattoli a inceput sa puna oameni in varful trenei.

Cand evadarea a ajuns la Capo Berta, aproape dupa 100 km de inceperea cursei, avantajul evadatilor a scazut la aproape 7 minute. Cand evadatii au ajuns la Testico, peste 20 de km, avantajul lor scazuse la 4 minute si jumatate, iar El Fares s-a decis sa isi incerce norocul singur.

Conditiile dificile ale cursei au inceput sa provoace miscari in pluton, dar Androni Giocattoli si AG2R La Mondiale au continuat sa fie activi. Cativa ciclisti, printre care 5 rutieri de la Androni Giocattoli si AG2R La Mondiale au pornit un grup sa prinda evadatii si au reusit dupa putin timp.

Gavazzi, Busato, Nicola Bagioli (Nippo-Vini Fantini), Romain Combaud (Delko-Marseille Provence KTM) și Roland Thalmann (Echipa Vorarlberg) au fost activi în urmărirea lui Moser, insa italienii nu s-au dat in spate de la victorie.

Echipa MsTina-Focus a participat astfel la prima cursa din istoria clubului sportiv.