Coppi Bartali

Emil Dima a participat săptămâna trecută în fabuloasa cursă italiană Settimana Internazionale Coppi e Bartali alături de alți doi ciclisti de performanta români ce evoluează pentru echipa MsTina-Focus, Vlad Dobre și Ionuț Andrei.

În prima etapă, Emil a avut o evoluție curajoasă, plecând în evadare alături de Lawson Craddock (EF Education First – Drapac) și Pascal Eenkhoorn (LottoNl-Jumbo),  Pascal Eenkhoorn castigand runda, în timp ce Emil Dima încheia la 1min43s diferenta.

„Am avut o pregătire bună în acest început de sezon alături de Stefano Giuliani, chiar dacă la primele curse nu am ajuns în forma ce mi-o doream pentru că nivelul este foarte diferit de ce am fugit până acum. La Coppi e Bartali am încercat sa îmi fac simțită prezența în cursă”, spune Emil Dima.

„În prima etapă am reușit să fiu în evadare cu doi cicliști din WorldTour, dar din păcate pe ultima cățărare nu am mai putut ține ritmul cu ei și am continuat singur 12km, iar în ultimii 2km am fost prins de pluton”, povestește Emil Dima despre evenimentul în care a pedalat cot la cot cu doi cicliști mult mai experimentați.

„În următoarele două etape am încercat să mă recuperez cât mai bine pentru a pleca din nou într-o evadare în ultima etapă de circuit (177km). Am fost foarte aproape de a reuși cu alți trei cicliști de la echipe pro-continentale o nouă evadare, dar echipa Sky s-a pus pe muncă imediat după noi”.

„La contratimpul individual am încercat să merg cât mai bine, dar picioarele nu s-au recuperat cum mă așteptam și am sosit la 2m30s de câștigător”.

Campionul național U23 a încheiat Settimana Internazionale Coppi e Bartali pe locul 8 în topul cățărătorilor, însă participand constant si la fel de curajos in curse de nivel inalt, ne putem astepta la rezultate  si mai spectaculoase din partea rutierului brașovean.