Emil Dima obține prima victorie la profesioniști, acasă în Turul României!

Turul României, cursa ciclistă cu cea mai îndelungată tradiție a țării noastre și unul dintre primele tururi cicliste naționale organizate din întreaga lume a ajuns în acest an la ediția cu numărul 54. Din anul 1934, cei mai mari rutieri români au scris aici cu sudoare, unele dintre cele mai frumoase pagini din istoria ciclismului românesc. După această ediție, acestora li s-a alăturat Emil Dima și povestea victoriei de la Poiana Brașov.

VICTORIE! Emil Dima câștigă etapa a 3-a a Turului României la Poiana Brașov

„Mica Buclă” așa cum mai este cunoscut Turul României a propus celor 100 de cicliști prezenți la start un traseu de 800 de kilometri, împărțiți într-un prolog și 5 etape pe ruta Timișoara – Deva – Sibiu – Brașov – București. Alături de încă 15 formații venite din Europa, Asia și America de Nord, Giotti Victoria-Savini Due, singura echipă a României de nivel Continental s-a prezentat la startul din Timișoara în următoarea formulă: Emil Dima, Viktor Filutas, Emanuele Onesti, Adriano Brogi, Iuri Filosi, Andrea Guardini, Kristian Yustre, ghidați din mașina tehnică de către Stefano Giuliani și Gabriele Di Francesco.

La fel ca anul trecut, Turul României a pornit la drum cu un prolog, un contratimp individual de 4 kilometri pe străzile Timișoarei unde Emil Dima s-a clasat pe locul 16, un rezultat de bun augur pentru etapele de munte care au urmat. Prima dintre ele s-a încheiat la Păltiniș, una dintre cățărările vizitate în fiecare an de Turul Ciclist al Sibiului iar după o zi dificilă, unde nu a avut cele mai bune senzații, Emil Dima a sosit pe locul 14 alături de colegul columbian, Kristian Yustre.

Acest rezultat nu l-a descurajat pe Emil ci dimpotrivă l-a motivat și mai mult pentru că ziua următoare, cursa avea să treacă prin localitatea sa natală, Cristian unde se află și sediul echipei Giotti Victoria-Savini Due, într-o etapă cu final în ascensiune la Poiana Brașov. În Turul României de acum 3 ani, după aceeași cățărare dar cu final în coborâre la Brașov, Emil încheia etapa pe locul 2 iar în acest an pleca la drum din nou cu gândul la victorie. Încărcat cu energia transmisă de cristolovenii care au ieșit în număr mare să-și susțină favoritul și ajutat de coechipierii Giotti Victoria-Savini Due, Emil a atacat decisiv la intrarea în ultimul kilometru și după un efort titanic, a trecut primul linia de sosire la Poiana Brașov, bifând prima sa victorie la profesioniști acasă, în fața suporterilor brașoveni.

După triumful de poveste din etapa a 3-a a Turului României, Emil Dima devine cel de-al treilea ciclist român (alături de Serghei Tvetcov și Eduard Grosu) care obține o victorie la nivel profesionist, un succes uriaș care îi confirmă încă o dată talentul și care poate atrage atenția echipelor din eșalonul superior. Printre cei care au sosit în spatele lui Emil la Poiana Brașov s-au numărat și nume mari ale ciclismului mondial precum legendarul Davide Rebellin (unul dintre cei mai mari rutieri din ultimele două decenii) și sud-americanii de la echipa Androni-Sidermec de nivel Pro Continental, Daniel Munoz și Eduardo Sepulveda (fost ciclist de Turul Franței al echipei Movistar). În clasamentul general, Emil Dima s-a clasat pe locul 8, fiind pentru al 4-lea an la rând când încheie „Mica Buclă” în top 10. De-a lungul celor 6 zile de concurs, pe lângă victoria lui Emil de la Poiana Brașov, cicliștii Giotti Victoria-Savini Due s-au mai făcut remarcați și prin rezultate de etapă notabile obținute de Andrea Guardini la sprint și spiritul de echipă redutabil.

Un podium de pus în ramă: 1. Emil Dima – 2. Patryk Stosz – 3. Eduardo Sepulveda

Emil Dima: „Sunt foarte emoționat după prima mea victorie la profesioniști. Aceasta a venit în una din cele mai importante curse pentru mine și nu doar atât, ci în etapa care trecea prin Cristian și cu finish in Poiana Brașov. Am avut mari emoții pe tot parcursul etapei, am fost extrem de motivat și am încercat sa dau 100% pentru a câștiga. Când am trecut primul linia de sosire in fata familiei și a prietenilor a fost unul din cele mai frumoase momente din viața mea, toți anii de munca și sacrificii am simțit ca au meritat efortul. Vreau sa le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine în toți acești ani si m-au susținut, cred ca acesta este doar începutul.Acum urmează o alta perioada de competiții foarte importante, începând cu Campionatele Europene ce vor avea loc săptămâna aceasta in Italia.”

După săptămâna de vis din Mica Buclă, Emil a fost selecționat în echipa națională a României care va concura la Campionatele Europene de Ciclism din Italia, unde va lua startul în proba de fond, Elite pe data de 12 septembrie, în direct la Eurosport. Echipa Giotti Victoria-Savini Due va avea un calendar încărcat în această lună, urmând să concureze în câteva competiții de nivel foarte înalt în Italia.

  • A.C.S. Savorya Cycling Team 2021
  • Str. Bisericii Române nr. 11, Cristian, jud. Brașov
  • savoryacyclingteam@gmail.com
  • www.savoryacyclingteam.ro
  • Președinte A.C.S: Dima Emil – 0755 123 072

Leave a Reply