Emil Dima pregătește sezonul 2021 în Turcia

Deși lipsită de competiții, luna decembrie este una dintre cele mai importante perioade din activitatea unui ciclist, munca efectuată în aceste săptămâni reprezentând temelia pentru întreg sezonul următor. Un volum mare de antrenamente este absolut necesar însă odată cu venirea iernii, condițiile meteo din România nu sunt tocmai prielnice pedalatului pe șosea. În acest scop, Emil Dima, ciclist al echipei Giotti Victoria-Savini Due întreprinde în aceste zile un cantonament de pregătire în Turcia, pe coasta însorită a Mediteranei. Bucurându-se de o temperatură constantă în jurul a 20° Celsius și fiind ocolit în mare parte de precipitații, Emil pedalează zilnic, adunând kilometrii care îi vor fi atât de benefici în cursele de anul viitor. Antrenamentele de pe șosea sunt bineînțeles complementate cu exerciții specifice în sala de forță.

Emil împreună cu echipa au ales Antalya ca locație pentru cantonament nu doar din considerații de natură climatică, dar și din cauza restricțiilor de călătorie și a situației epidemiologice de pe continentul european, rata de infectare cu noul coronavirus fiind mult mai scăzută în Turcia. După 17 zile de antrenamente pe șoselele Turciei, Emil se va întoarce acasă pe data de 21 decembrie, urmând a petrece sfintele sărbători de Crăciun împreună cu familia.

Emil Dima, în bătaia soarelui mult căutat


Emil Dima: “Pentru luna decembrie, am ales să merg în Turcia pentru a mă pregăti, vremea în România fiind nefavorabilă pentru antrenamentele pe șosea. Sunt motivat și îmi doresc să pregătesc foarte bine sezonul 2021. Cred că va fi un an mai bun decât anul acesta, cu mai multă libertate de a călători și implicit, cu mai multe competiții. Vom avea o echipă puternică și asta îmi dă încredere că pot reuși să obțin rezultate importante.”

A.C.S. Savorya Cycling Team 2020
Str. Bisericii Române nr. 11, Cristian, jud. Brașov
savoryacyclingteam@gmail.com
www.savoryacyclingteam.ro
Președinte A.C.S: Dima Emil – 0755 123 072

Leave a Reply