Emil Dima, prestație excelentă alături de Giotti Victoria-Savini Due în Turul României

În pofida problemelor create de pandemia COVID-19, Federația Română de Ciclism a reușit și în acest an să organizeze cu succes Turul României, cea mai prestigioasă cursă a ciclismului autohton ajunsă la ediția cu numărul 53. Expunerea mediatică a fost una pe măsură, cursa fiind transmisă pentru prima dată în direct de Televiziunea Română. Pe un traseu de 800 km care a străbătut pe rând Banatul, Crișana, Transilvania, Muntenia și de două ori Munții Carpați, Emil Dima și colegii săi de la Giotti Victoria-Savini Due s-au aflat printre protagoniști în fiecare etapă.

Emil Dima, la a treia participare consecutivă în Mica Buclă

Turul României a început cu un rezultat promițător pentru Emil Dima care și-a dovedit din nou abilitățile în proba de contratimp individual, clasându-se pe locul 9 în prologul de la Timișoara. În etapele de munte, Emil a sosit întotdeauna în grupul fruntaș, fiind foarte aproape de victorie chiar în etapa regină a Turului, care a traversat Transfăgărașanul și s-a încheiat la Curtea de Argeș: locul 4 după un final haotic la sprint. Așa cum știm, ciclismul este un sport de echipă iar pe parcursul competiției, Emil s-a pus întotdeauna la dispoziția colegilor, de fiecare dată când tactica echipei i-a cerut acest lucru. Cărând bidoane de apă sau ducând trena plutonului pentru a prinde evadații, Emil a pus umărul la cele două victorii de etapă pentru Giotti Victoria-Savini Due, aduse de italianul Andrea Guardini la Oradea și la București. În clasamentul general, după locul 6 obținut în 2018 și locul 8 anul trecut, Emil Dima a reușit din nou să se claseze între primii 10, ocupând la final poziția a 7-a, la doar 4 secunde de podium.

Emil Dima: “Turul României este o cursă specială pentru mine, cum a fost în fiecare an, unde vin mereu motivat pentru a obține rezultate bune. Traseul a fost unul foarte frumos anul acesta, am traversat multe regiuni superbe și orașe importante ale României. Sunt bucuros pentru clasările în top 10 și locul 7 pe care l-am obținut în clasamentul general dar și pentru cele două victorii aduse de Andrea Guardini, acolo unde întreaga echipă Giotti Victoria-Savini Due a făcut o treabă foarte bună și s-a aflat în fruntea cursei pentru mulți kilometri.”

Două victorii de etapă pentru Giotti Victoria-Savini Due în Turul României!

Al treilea an de activitate al echipei nu a fost deloc unul ușor însă cu sprijinul partenerilor și sponsorilor, cicliștii Giotti Victoria-Savini Due și-au putut arăta valoarea chiar și în această perioadă de criză pentru ciclismul internațional și nu numai. Pentru a elimina orice risc, înainte de fiecare competiție, sportivii și stafful s-au supus testelor COVID-19, conform protocolului Uniunii Cicliste Internaționale. Astfel de la reluarea calendarului competițional, cicliștii noștri au reușit să concureze săptămânal, în curse importante din țări precum Italia, Ungaria și bineînțeles, România. Dorim pe această cale, să vă mulțumim pentru că ați făcut posibil acest lucru!   

  • A.C.S. Savorya Cycling Team 2020
  • Str. Bisericii Române nr. 11, Cristian, jud. Brașov
  • savoryacyclingteam@gmail.com
  • www.savoryacyclingteam.ro
  • Președinte A.C.S: Dima Emil – 0755 123 072


Leave a Reply