Emil Dima, un rezultat mare în Turul Ținutului Secuiesc

În perioada 5-8 august s-a desfășurat pe șoselele județelor Harghita și Covasna cea de-a 14-a ediție a Tour of Szeklerland, o cursă de nivel UCI 2.2. care a adunat la start 88 de sportivi din 10 țări. După ce a încheiat Turul Sibiului într-un crescendo de bun augur, Giotti Victoria-Savini Due se anunța una dintre echipele cele mai puternice din pluton, lucru pe care avea să-l confirme.

Echipa: Emil Dima, Ciprian Jitaru, Federico Zurlo, Andrea Guardini, Emanuele Onesti și Viktor Filutas, conduși din mașina tehnică de directorul sportiv, Gabriele Di Francesco.

Ziua bună se cunoaște de dimineață spune un proverb românesc iar echipa noastră a început competiția cu dreptul, Viktor Filutas obținând locul 8 în prologul Turului, un contratimp individual de 5 km pe străzile orașului Sfântu Gheorghe. A doua zi a cursei a adus o dublă clasare în top 10 a rutierilor noștri, prin Federico Zurlo (locul 6) și același Viktor Filutas (locul 10).

Vineri, Turul Ținutului Secuiesc a programat “etapa regină”, proba cea mai dificilă a competiției pe un traseu de aproape 200 de km cu nenumărate cățărări. Cu 35 km înainte de final, Emil Dima a evadat singur din pluton într-o acțiune temerară, în urmărirea liderului cursei. După un efort formidabil pe o vreme toridă, Emil a sosit al doilea la Miercurea Ciuc, la doar 22 de secunde de câștigător. Ziua de succes a echipei a fost completată de clasãrile în primii 10, obținute de Viktor Filutas (locul 5) și Federico Zurlo (locul 8). Etapa următoare, Emil a realizat din nou o performanță deosebită, clasându-se pe locul 3 în contratimpul individual de la Harghita Băi, o veritabilă probă a adevărului care desemnează întotdeauna cei mai puternici cicliști ai plutonului. Turul Ținutului Secuiesc s-a încheiat cu încă un podium pentru echipa Giotti Victoria-Savini Due, al treilea consecutiv, după ce Andrea Guardini și-a adjudecat locul 3 la sprintul ultimei etape din Miercurea Ciuc.    

La capătul a patru zile dificile de concurs, Emil Dima a încheiat Turul Ținutului Secuiesc pe locul 4 în clasamentul general, la doar câteva secunde de podiumul final. După locul 8 din Turul Bihorului și locul 6 din Turul României 2018, Emil își continuă progresul în cursele pe etape, reușind să obțină un rezultat valoros atât pentru echipă cât și pentru ciclismul românesc. Echipa Giotti Victoria-Savini Due și-a demonstrat și în această săptămână forța colectivă, terminând competiția pe locul 2 în ierarhia celor mai bune echipe.

Următoarele competiții din programul echipei sunt Campionatele Naționale ale României (15-16 august) și Giro del’Emillia (18 august).

Mulțumim sponsorilor și partenerilor Giotti Victoria-Savini Due pentru tot suportul acordat!

A.C.S. Savorya Cycling Team 2020 Str. Bisericii Române nr. 11, Cristian, jud. Brașov savoryacyclingteam@gmail.com www.savoryacyclingteam.ro Președinte A.C.S: Dima Emil – 0755 123 072

Leave a Reply