Emil Dima, la un pas de victorie în Tour of Szeklerland !

Emil Dima a obținut astãzi locul 2 în etapa a doua a Turului Ținutului Secuiesc, cea mai dificilã a competiției, dupã un superb atac solitar. 👏 La sosirea de la Miercurea-Ciuc, doar 22 de secunde l-au despãrțit de câștigãtorul etapei, polonezul Jakub Kaczmarek, în urmărirea cãruia a plecat cu 35 km înainte de final. Ziua de succes a echipei Giotti Victoria – Savini Due Team a fost completată de clasãrile în top 10, realizate de Viktor Filutas (locul 5) și Federico Zurlo (locul 8).

Emil Dima: “Etapa de astăzi o cunosc de anul trecut și știam ca pot face un rezultat bun. Am așteptat ultimii 35km pentru a ataca, pe porțiunea mai valonată. Inițial nu știam dacă mai este cineva in evadare, dar abia pe ultimii km l-am văzut pe polonezul care a câștigat. Pana la intrarea in ultimii 5 km am fost singur, acolo m-a prins din urma ciclistul de la Dukla cu care am mers împreuna pana la sosire unde am câștigat sprintul și am terminat etapa pe locul 2.”

Turul Ținutului Secuiesc se încheie mâine cu douã probe: un contratimp individual în cățărare de 5,6 km la Harghita Bãi, urmat dupã amiază de o etapă scurtã (122 km) cu start și sosire la Miercurea Ciuc. Emil Dima se aflã pe locul 7 în clasamentul general și mâine va încerca cu siguranță sã se apropie de podiumul final. Hai, Emil! 💪

Leave a Reply