Giotti Victoria-Savini Due, revenire reușită în Turul Sibiului

Săptămâna trecută a avut loc cea de-a 10-a ediție a Turului Ciclist al Sibiului, prima cursă internațională după lunga pauză competițională cauzată de pandemia COVID-19. Veștile bune au sosit chiar înainte de startul competiției, compania Savini Due, producător de mobilă cu sediul în Sebeș, anunțând că își sporește sprijinul pentru proiectul nostru, devenind title sponsor. Astfel, echipa noastră a pășit pe scena din Piața Mare a Sibului sub un nou nume: Giotti Victoria-Savini Due.   Directorul sportiv, Stefano Giuliani a aliniat la start următoarea formulă: Emil Dima, Ciprian Jitaru, Federico Zurlo, Andrea Guardini, Emanuele Onesti și Viktor Filutas.

Înapoi pe scena ciclismului internațional!

Ediția aniversară a Turului Ciclist al Sibiului a însemnat o premieră pentru cursele din România, printre echipele participante numărându-se și două echipe de nivel World Tour, primul eșalon valoric al ciclismului mondial. Acest lucru a transformat Turul Sibiului într-un pol de atracție pentru mass-media mondială, cursa bucurându-se de o vizibilitate fără precedent pe parcursul celor 4 zile de concurs. Sportivii echipei Giotti Victoria-Savini Due au concretizat această oportunitate, atât prin rezultate cât și prin acțiuni curajoase. Astfel în etapa a doua, Emil Dima a fost protagonistul unei evadări de 150 de kilometri, sub o ploaie torențială care nu îmbia deloc la astfel de fapte. Aflat în fruntea cursei pentru mai bine de 4 ore, ciclistul nostru a oferit echipei o importantă expunere în fața audienței naționale și internaționale, cursa fiind transmisă live integral pe site-ul competiției. Ziua următoare, în contratimpul individual de la Păltiniș, Emil s-a făcut remarcat din nou după ce a stabilit cel mai bun timp provizoriu iar la final, a încheiat pe locul 13 din 122 de competitori. Munca în echipă a dat roade și în ultima etapă a Turului când Emanuele Onesti a obținut la sprintul din Piața Mare un valoros loc 8 iar Emil Dima a urcat pe podium, clasându-se al treilea în ierarhia celor mai buni cicliști români din clasamentul general.

Emil Dima, dedicare totală și concentrare maximă

Emil Dima: “Pentru mine, aceasta a fost a 5-a participare consecutivă la Turul Ciclist al Sibiului și pot spune că anul acesta, nivelul cursei a fost cel mai ridicat de până acum. Sunt bucuros că alături de antrenorul meu, Damiano Cunego am reușit să ating o formă bună la începerea competițiilor și mă aștept ca pe viitor să obțin cât mai multe rezultate bune, atât eu cât și echipa Giotti Victoria-Savini Due.”

Următoarea competiție din calendarul echipei Giotti Victoria-Savini Due va avea loc tot în România, Turul Ținutului Secuiesc fiind programat între 4 și 8 august.

Amenințarea pandemiei COVID-19 și incertitudinile cauzate de aceasta încă planează asupra viitorului dar așa cum a demonstrat Turul Ciclist al Sibiului întregii lumi, respectând toate regulile impuse de autorități și organizatori, competițiile pot avea loc în deplină siguranță. Mulțumim sponsorilor și partenerilor Giotti Victoria-Savini Due pentru tot sprijinul pe care ni-l acordați în aceste vremuri dificile. Datorită dumneavoastră, ciclismul merge mai departe!

  • A.C.S. Savorya Cycling Team 2020
  • Str. Bisericii Române nr. 11, Cristian, jud. Brașov
  • savoryacyclingteam@gmail.com
  • www.savoryacyclingteam.ro
  • Președinte A.C.S: Dima Emil – 0755 123 072

Leave a Reply