Început cu dreptul pentru Giotti Victoria în sezonul 2020!

Luna februarie a însemnat debutul stagional pentru echipa Giotti Victoria, cu două curse în calendarul UCI Europe Tour:

  • Trofeo Laigueglia (Italia, 16 februarie), categoria UCI 1.Pro;

   Echipa Giotti Victoria: Emil Dima, Matteo Gaido, Ciprian Jitaru, Viktor Filutas, Emanuele Onesti, Raul Sînza, Federico Zurlo conduși de Directorul Sportiv, Gabriele Di Francesco.

  • Tour of Antalya (Turcia, 20-23 februarie), categoria UCI 2.1.

Echipa Giotti Victoria: Emil Dima, Andrea Guardini, Viktor Filutas, Emanuele Onesti, Raul Sînza, Federico Zurlo sub comanda Team Managerului, Stefano Giuliani.

Anul competițional 2020 a început duminicã, 16 februarie pe splendida Rivierã Italianã odatã cu Trofeo Laigueglia, cursa de o zi care deschide sezonul ciclist în Italia. Rutierii noștri, Emil Dima și nou-venitul Viktor Filutas și-au jucat bine rolul de atacanți încã de la start însã plutonul le-a anulat tentativele de evadare. Din pãcate, o cãzãturã în care au fost implicați Emanuele Onesti și Federico Zurlo în partea finală a cursei, a fãcut imposibilã obținerea unui rezultat de top în prima zi de competiție a noului an.

Dupã Trofeo Laigueglia, echipa Giotti Victoria s-a deplasat spre o altã rivierã (Riviera Turceascã) pentru prima cursã pe etape a sezonului: Tour of Antalya (20-23 februarie). În prima zi a Turului, Raul Sînza a sosit între primii 25 de cicliști după un final decis la sprint masiv. Ziua a doua a competiției, care s-a desfãșurat in condiții meteo nu tocmai prielnice ciclismului (ploaie și grindinã) a adus și primele clasãri în top 10 pentru Giotti Victoria. Federico Zurlo a încheiat pe locul 4 și Emanuele Onesti pe locul 6 sprintul de pe șoseaua udã din Antalya, un rezultat care avea sã dea aripi echipei în ultimele douã etape. Astfel, în runda urmãtoare, maghiarul Viktor Filutas s-a aflat în evadare, în fruntea cursei pentru mai bine de 80 de km iar pe cãțãrarea finalã de la Termessos, Federico Zurlo a sosit pe un onorabil loc 13 din 140 de concurenți, la doar 8 secunde în urma învingãtorului, Riccardo Zoidl.

În ultima zi a Turului Antaliei, a fost rândul lui Emil Dima sã iasã la rampã cu o evadare, anihilatã de pluton în ultimii 20 de km. La sprintul final, Andrea Guardini s-a clasat pe locul 5, un rezultat de bun augur în prima cursã sub culorile Giotti Victoria pentru sprinterul italian, câștigãtor de etapã în Turul Italiei 2012. La capãtul a patru zile dificile de concurs, echipa a obținut un rezultat foarte bun prin Federico Zurlo care a încheiat Turul pe locul 7 în clasamentul general, la 10 secunde în spatele câștigãtorului, Maximilian Steedman.

Emil Dima: “Fiind primele curse ale sezonului, echipa a mers foarte bine, se vede că am crescut foarte mult față de anii trecuti, suntem o echipa mult mai bine organizată, mult mai bine structurată. În Trofeo Laigueglia, am încercat să mergem in evadare dar din pacate colegul nostru, Onesti a avut ghinion și a căzut în circuitul final. Turul Antaliei a fost o competiție importantă pentru noi, unde am adunat kilometri și am luat ritmul cursei. Am făcut ce ne-a stat în putință pentru a-l ajuta la sprint pe Andrea Guardini și în același timp, am fost protagoniști in aproape toate etapele.”

În aceste zile, cicliștii echipei Giotti Victoria se pregãtesc intens pentru urmãtoarele competiții din luna martie, programate în Italia: GP Industria & Artigianato, Settimana Internazionale Coppi e Bartali și Turul Siciliei.

Mulțumim sponsorilor și partenerilor echipei Giotti Victoria care au contribuit la debutul in forță al echipei în noul sezon!

A.C.S. Savorya Cycling Team 2020

Str. Bisericii Române nr. 11, Cristian, jud. Brașov

savoryacyclingteam@gmail.com

www.savoryacyclingteam.ro

Președinte A.C.S: Dima Emil – 0755 123 072

Leave a Reply