COMUNICAT DE PRESA NR. 12

              

COMUNICAT DE PRESA NR. 12

Dublu angajament in luna septembrie pentru MsTina Focus. La numai o luna dupa incheierea deplasarii in Portugalia, care ne-a adus trei victorii, MsTina Focus revine in competitiile importante in finalul sezonului. O parte a echipei a participat in aceasta perioada la o serie de competitii din calendarul profesionist italian:

 • 15 septembrie – a 72-a editie Coppa Agostoni,
 • 16 septembrie – a 100-a editie Coppa Bernocchi,
 • 22 septembrie – Trofeo Pantani
 • 23 septembrie – a 81-a editie a Trofeului Matteoti.

Douazeci si cinci de echipe la startul celor patru competitii, ultimele inaintea Campionatelor Mondiale de la Innsbruck; cap de afis: Nationala Italiei si patru echipe WorldTour.

In aceste competitii, MsTina Focus, condusa din masina tehnica de team managerul Stefano Giuliani a aliniat urmatorii sportivi:

 • Federico Zurlo
 • Riccardo Stacchiotti
 • Andrea Ruscetta
 • Denis Vulcan
 • Mattia Marcelli

In perioada 18 – 23 septembrie, sportivii romani au fost protagonisti in a 51-a editie a Turului Romaniei, cursa pe etape de categoria 2.2 inclusa in calendarul UCI, cu durata de 5 zile. Fiind o competitie de importanta fundamentala pentru MsTina Focus, in anul centenarului Unitatii Nationale, echipa a etalat o formatie 100% romaneasca compusa din tinerii sai rutieri condusi de directorul sportiv Ovidiu Burghelea.

Convocati la aceasta editie sportivii:

 • Emil Dima
 • Vlad Dobre
 • Andrei Cojanu
 • Emanuel Stan
 • Andrei Ionut

Din echipa a lipsit talentatul Raul Antonio Sinza, implicat la inceputul lunii intr-un accident de circulatie in timpul antrenamentului pe soselele orasului natal – Oradea.

18 septembrie 2018 – Prezentarea echipelor la Alba Iulia:

Stage I: Alba Iulia – Blaj – Sibiu 154,7 km / 40,04 km/h

Inca din debutul zilei, un grup numeros de ciclisti a forțat o evadare. Incet, dar sigur, dupa cateva tentative, un grup de 13 ciclisti s-a desprins de pluton. Avantajul maxim al evadarii a fost de sapte minute si jumatate. In evadare, am avut si doi ciclisti romani, pe Serghei TVETCOV si Emil DIMA. Mattia Bais si Peter Schulting si-au imparțit laurii in catararile zilei si la sprintul intermediar. Peter Schulting a fost cel care si-a asumat un atac tarziu si a castigat cu un avantaj de 15” in fața lui Simon Pellaud. Podiumul zilei a fost completat de Onur Balkan, la 17” in urma invingatorului olandez. Emil DIMA
s-a clasat al 8-lea obtinand astfel Tricoul Albastru de “cel mai bun ciclist roman”, in timp ce Serghei TVETCOV a terminat pe locul zece.

Stage II: Sibiu – Fagaras – Cristian – Brasov 162,8 km / 41,50 km/h

Zi perfecta pentru romani in Mica Bucla, dupa ce Serghei TVETCOV, liderul naționalei Romaniei, a castigat etapa a doua, incheiata dupa parcurgerea a 162,8km la Brasov, in timp ce Emil DIMA a ocupat locul al doilea. TVETCOV a atacat solitar pe catararea de la Poiana Brasov si, folosindu-si si calitatile de contratimpist, a reusit sa pastreze pana la sosire un pumn de secunde in fața urmaritorilor. Acesta a incheiat in cele din urma etapa cu un avans de 23” in raport cu un grup de sase ciclisti, din care Emil DIMA a sprintat pentru locul secund.

Foto credit: SPORTFOTOpress Podiumul etapei a II-a

Primaria Comunei Cristian impreuna cu Eximbank Romania au oferit un Premiu Special sportivilor care au trecut primii linia sprintului din localitate. Acestia au facut parte din evadarea zilei: 1° Nicolae
TANOVITCHII (Team Novak), 2° Nicola VENCHIARUTTI (Cycling Team Friuli) si 3° Daniel DINA (Panon Cycling Team).

Foto credit: SPORTFOTOpress Premiul Special Cristian

Stage III: Brasov – Tg. Secuiesc – Focsani Premiul Special Cristian 176,3 km / 43,04 km/h

Foto credit: SPORTFOTOpress Startul etapei a III-a Emil DIMA in Tricoul Alb

Etapa valurita cu doua catarari una de categorie speciala si una de categoria C, a fost caracterizata de o evadare in trei, cu un avans maxim de 4’20”. Aceasta a fost dusa la bun sfarsit, olandezul Jeen DE JONG castigand etapa, pe locurile urmatoare clasandu-se maghiarul Viktor FILUTAS respectiv moldoveanul Cristian RAILEANU. Plutonul a rulat puternic pentru a scurta ecartul, la final acesta fiind de numai 58”.

Foto credit: SPORTFOTOpress

Emil DIMA a reusit sa-si pastreze locul cinci in Clasamentul General al competitiei la 27” de liderul TVETCOV si la numai 5” de al doilea clasat, elvetianul Simon PELLAUD. In aceasta etapa, Emil
DIMA a purtat Tricoul Alb atribuit celui mai bun sportiv Under23 din concurs.

Stage IV: Buzau – Ploiesti – Targoviste 124,7 km / 44,5 km/h

Foto credit: SPORTFOTOpress  Primii kilometrii in Buzau, Emil DIMA in Tricoul Albastru

Etapa relativ calma, animata numai de cele trei sprinturi intermediare si de evadarea castigatorului primei etape, olandezul Peter SCHULTING. Dupa o desprindere solitara, cu un avans maxim de 2’10”, acesta a castigat etapa, riscand insa a fi prins. La numai 7” au sosit turcul Onur BALKAN si italianul Filippo FERONATO. In clasamentul  eneral, Emil DIMA a mai coborat un loc, situandu-se al saselea la 27” de liderul cursei Serghei TVETCOV si la numai 7”de al doilea, polonezul Mateus GRABIS.

Stage V: Bucuresti 100 km / 45,84 km/h

Dupa succesul din etapa a doua, Serghei TVETCOV si-a apărat primul loc din ierarhia generala a Turului Romaniei in ultimele trei runde pentru a- si trece in cont o victorie importanta in cea de-a 51-a editie a Micii Bucle. Liderul Nationalei Romaniei ajutat de toate echipele romanesti in concurs, a terminat in pluton etapa finala, disputata la București pe un circuit, trecand linia de sosire în același timp cu turcul Onur BALKAN, invingătorul de etapă. Balkan i-a invins la sprint pe polonezul Szymon KRAWCZYK și pe italianul Filippo FERRONATO, victorie ce i-a asigurat si urcarea pe treapta a doua
clasamentului general final. Emil DIMA a incheiat aceasta editie a Turului Romaniei in pozitia a sasea la 27” de castigator si numai 7” de al doilea clasat. Este un rezultat meritoriu, dupa locul opt in Clasamentrul General al Turului Bihorului, confirma trendul pozitiv in cariera sa. Din partea acestui sportiv, la numai 21 de ani ne asteptam la evolutii de succes in sezonul viitor. Urmatoarea destinatie a sportivilor nostrii Emil DIMA si Denis VULCAN va fi Innsbruck (Austria) unde vor reprezenta Romania in proba de FOND (vineri 28 septembrie) a CAMPIONATELOR MONDIALE DE
CICLISM 2018. Competitia va fi transmisa pe Eurosport 1 incepand cu orele 11.00.

Multumim Sponsorilor si Partenerilor nostri, eforturile acestora au facut posibila participarea noastra la toate aceste competitii.

A.C.S. Savorya Cycling Team 2018
Director Sportiv MS TINA FOCUS,
BURGHELEA Ovidiu

Leave a Reply