Doua competitii internationale majore din calendarul UCI Europe bifate de catre MSTINA FOCUS saptamana trecuta:

• VOLTA A PORTUGAL categorie UCI 2.1 de pe 02 pe 12 august in Portugalia,
  • CYCLING TOUR OF SZEKLERLAND (Turul Tinutului Secuiesc) categorie UCI 2.2 de pe 07 pe 11 august in Romania.

Echipele aliniate de MSTINA FOCUS la startul competitiilor au fost:DIMA Emil, Raul SINZA, Riccardo Stacchiotti, Federico Zurlo, Andrea Ruscetta, Mattia Marcelli condusi de Team Managerul Stefano Giuliani in PORTUGALIA si Vlad DOBRE, Andrei COJANU, Emanuel STAN, Nicolas Marini, Ionut ANDREI, Denis Vulcan sub conducerea Directorului Sportiv BURGHELEA Ovidiu in ROMANIA.

Denis Vulcan este noua achizitie a MsTina Focus, un tanar ciclist de nationalitate romana rezident in Albatera – Alicante, transferat de la echipa ESCRIBANO SPORTS TEAM ALICANTE, primul an in categoria Seniorilor, castigator anul trecut al Rankingului Spaniol al Juniorilor.

Denis VULCAN in echipamentul noii sale echipe MsTina Focus

Competitia portugheaza aflata la a 80-a editie (al patrulea mare tur ciclist al unei tari organizat in lume dupa Tour de France, Giro d’Italia si Vuelta Espana) a fost caracterizata de calduri excesive dar si de diferente de nivel notabile. La competitie au participat 20 de formatiuni Pro Continentale si Continentale.

Mstina Focus la prezentarea echipelor in 80° Volta a Portugal

Cu toate acestea, MsTina Focus isi pune amprenta inca din prima etapa ALCACER DO SAL – ALBUFEIRA 191.8 km unde, spre surpriza tuturor, Riccardo Stacchiotti declanseaza un sprint devastator si reuseste astfel sa treaca primul linia de sosire, bifand al doilea succes stagional pe teritoriu portughez, dupa victoria din GP Nacional 2 :

Stacchiotti se impune in fata unui public numeros si a rivalilor mult mai titrati

Televiziunea Nationala Portugheza transmite in direct victoria sportivului nostru

Succesul a fost replicat in etapa a 5-a SABUGAL – VISEU 191 km:

Al doilea succes in Volta a Portugal si al treile in Portugalia pentru MsTina Focus

CYCLING TOUR OF SZEKLERLAND – TURUL CICLIST AL TINUTULTUI SECUIESC
Ajunsa la a 12-a editie, competitia de nivel UCI 2.2 a insemnat pentru echipa noastra un test de pregatire inaintea Turului Romaniei din septembrie. Echipa a fost formata din cei mai tineri sportivi ai nostrii condusi de experimentatul Nicolas Marini, in rol de capitan.

Inca din prologul competitiei, Nicolas MARINI se clasaeza al patrulea iar in prima etapa Sfantu Gheorghe – Covasna – Baraolt – Sfantu Gheorghe 190km, reuseste sa urce pe podiumul etapei ocupand pozitia a treia:

Etapa a treia Odorheiu Secuiesc – Miercurea Ciuc 191 km il are ca protagonist pe Andrei COJANU, initiatorul unei evadarii in trei care a durat peste 150 km avand un avans maxin de 4’40” in urma careia urca inclasamentul Grimpeurilor pe locul al doilea:

Semietapa 4B Miercurea Ciuc – Tusnad – Miercurea Ciuc 154 km l-a avut ca protagonist pe DOBRE Vlad care, intr-o evedare in trei reuseste sa incheie etapa pe pozitia a doua. De laudat efortul lui Nicolas MARINI clasat pe locul patru in aceeasi etapa care a castigat sprintul grupului urmaritor:

In clasamentul celor mai buni romani, Denis VULCAN a ocupat pozitia a doua si Vlad DOBRE a treia, fiind intrecuti de mult mai titratul sportiv de la Steaua Bucuresti – Crista Daniel.

In acelasi timp, in clasamentul general rezervat tinerilor Under 23, Denis VULCAN a ocupat pozitia a treia (primul roman), ceea ce ne confirma faptul ca este o speranta a ciclismului romanesc:

Aceasta competitie a insemnat si inceputul colaborarii cu Consiliul Judetean Brasov caruia ii multumim pentru increderea acordata.

Multumim Sponsorilor si Sustinatorilor nostrii, eforturile acestora au facutposibila participarea noastra la aceste doua competitii.