COMUNICAT DE PRESA NR. 9

23 IULIE 2018

COMUNICAT DE PRESA NR. 9

           
21 IULIE 2018 – La un an de la prima actiune a SAVORYA CYCLING TEAM, organizarea “CRISTIAN GRAND PRIX 2017” sportivii nostrii reusesc doua victorii in aceeasi zi: Andrei COJANU in Cupa MAX AUSNIT la Lugoj si Riccardo STACCHIOTTI in GRANDE PREMIO DE PORTUGAL NACIONAL 2 in Portugalia.

ROMANIA: MSTINA FOCUS i-a aliniat la start pe DOBRE Vlad, Andrei COJANU, Emanuel STAN si Ionut ANDREI, sub conducerea Directorului Sportiv BURGHELEA Ovidiu.

Aflata la a 7-a editie, competitia “Cupa Max Ausnit” a adunat la start peste 400 de ciclisti profesionisti si amatori, pe langa MsTina Focus fiind prezente Team Novak, Steaua Bucuresti, Dinamo Bikexpert, UVTimisoara. Traseul a fost unul selectiv, bucla de 121 km continand nu mai putin de 6 catarari iar pe final o portiune de macadam de circa 5 km. Competitia a punctat ca etapa de Cupa Romaniei la Ciclism Sosea, pentru toate categoriile de participanti.

Inca din primii kilometrii sportivii profesionisti au impus un ritm elevat ce a rupt plutonul in mai multe grupuri. Sportivii MsTina Focus au fost prezenti in toate tentativele de evadare, astfel ca pe catararea de la Hauzesti la km 29 s-a desprins un grup de patru sportivi printre care si COJANU Andrei. Evadarea a avut un avans maxim de 10 minute fata de pluton, moment in care, din cauza unor probleme mecanice, COJANU Andrei a trebuit sa incetineasca ritmul. Ceilalti trei colegi de evadare, moldoveanul Tanovitchii Nicolae, stelistul Crista Daniel si ucrainianul Brataschuk Andrii, au terminat competitia in aceasta ordine, ei ocupand primele trei locuri la categoria Elite. Pe locul patru al aceleiasi categorii s-a clasat sportivul nostru Vlad DOBRE. COJANU Andrei castiga astfel cursa dedicata sportivilor Under23, podiumul fiind completat de coechipierii sai ANDREI Ionut si STAN Emanuel.

Podiumul categoriei Under 23

In urma rezultatelor de mai sus, ANDREI Ionut se afla pe primul loc al categoriei Under23 in Cupa Romaniei de Sosea, fiind urmat de Stan Emanuel si COJANU Andrei. In acelasi clasament dar la categoria ELITE, Vlad DOBRE se situeaza in pozitia secunda, podiumul fiind completat de stelistii CRISTA Daniel si PLESEA
Valentin.

PORTUGALIA: MSTINA FOCUS i-a aliniat la start pe DIMA Emil, Raul SINZA, Andrea RUSCETTA, Nicolas MARINI, Riccardo STACCHIOTTI si Federico ZURLO, sub conducerea Team Managerului Stefano GIULIANI.

MsTina Focus la GPN2 de Portugal 2018

Flota MsTina Focus in a Gran Prémio Nacional 2 de Portugal

Protagonist in evadarea zilei alaturi de alti cinci rutieri, Riccardo STACCHIOTTI s-a impus la sprint in a patra etapa a Gran Prémio Nacional 2 de Portugal ce s-a disputat intre Montargil si Aljustrel pe distanta de 159,7 km in fata spaniolilor Morata Cuadros (Caja Rural – Seguros Rga) si Gotzon Martin (Team Euskadi).

«Ma simteam bine – sunt cuvintele lui Stacchiotti imediat dupa sosire – si stiam ca sunt cel mai rapid din evadare, chiar si dupa efortul acumulat insa sosirea este intotdeauna o necunoscuta. Mi-am jucat bine cartile si pe pavajul final am reusit sa ma impun. Multumesc intregii echipe care m-a sprijinit in toate aceste zile. Multumesc lui Stefano Giuliani care crede in mine de sase ani, aceasta victorie este pentru toata echipa..»

Este a doua victorie in acest sezon pentru sportivul italian al echipei Mstina Focus, dupa cea din ultima etapa a Tour of Bihor si multiplele clasari pe podium in competitiile internationale.

Intreaga echipa sarbatoreste rezultatul lui Stacchiotti
La numai un an de la infiintarea clubului ACS Savorya Cycling Team si la nici sapte luni de existenta a echipei MsTina Focus, gruparea din CRISTIAN se afla pe locul 85 in rankingul european al echipelor profesioniste, obiectivul nostru fiind ca pana la finalul anului sa ne situam in Top 50 UCI Europe Tour. Multumim Sponsorilor si Sustinatorilor nostrii, eforturile acestora au facut posibile aceste rezultate de neinchipuit pentru ciclismul romanesc.
A.C.S. Savorya Cycling Team 2018
Director Sportiv MS TINA FOCUS,
BURGHELEA Ovidiu

ACS Savorya Cycling Team 2018 – Str. BISERICII ROMANE 11, Comuna CRISTIAN, Judetul BRASOV
savoryacyclingteam@gmail.com
mstinafocus@gmail.com
tel. +40763820423

Leave a Reply