TURUL CICLIST AL SIBIULUI – MSTINA FOCUS CYCLING TEAM se distinge inca din etapa prolog cu Riccardo STACCHIOTTI. Emil DIMA – cel mai bun roman din competitie.

A 8-a editie a TURULUI CICLIST AL SIBIULUI, cea mai importanta competitie pe etape din Romania, de categorie UCI 2.1., a reunit la start cea mai selecta participare din toate timpurile intr-o competitie din Romania: trei echipe ProContinentale: ANDRONI GIOCATOLI, CCC POLKOVICE, GAZPROM RUSVELO, alaturi de care au luat startul echipe Continentale si Nationalele Romaniei si
Moldovei. In total 20 de echipe, Romania fiind reprezentata in afara Nationalei de cele doua echipe Continentale MSTINA FOCUS si TEAM NOVAK.

MSTINA FOCUS i-a aliniat la start pe DIMA Emil, DOBRE Vlad, Raul SINZA, Andrea RUSCETTA, Nicolas MARINI si Riccardo STACCHIOTTI, sub conducerea Directorului Sportiv BURGHELEA Ovidiu si a Team Managerului Stefano GIULIANI.

MsTina Focus la TURUL SIBIULUI 2018

PROLOG – SIBIU Centru 2.2 km / MO 44.08 km/h

Pe un traseu tehnic cu multe viraje, 90% pavat in centrul istoric al Sibiului Riccardo STACCHIOTTI confirma forma buna din Turul Bihorului si reuseste al doilea timp al zilei 3’01”78, ffind intrecut numai de catre Davide BALLERINI – ANDRONI GIOCATOLI 2’59”66. In Top10 il regasim si pe Nicolas MARINI – LOCUL 8 cu 03’04”40.

Riccardo Stacchiotti – la startul Prologului in Turul Ciclist al Sibiului

Emil DIMA – in competitie la Prologul Turului Ciclist al Sibiului

ETAPA I: SIBIU – CISNADIE – BALEA LAC 96km / 2h34’ / MO 35.03 km/h

Vineri 06 iulie 2018. Etapa dedicata cataratorilor puri a oferit un spectacol unic celor prezenti pe traseu, atat suporterilor cat si sportivilor. Primul clasat, asa cum era de asteptat, columbianul Ivan SOSA de la Androni Giocatoli care a stabilit si un record al ascensiunii la Balea Lac. Acesta a incheiat etapa cu timpul de 2h34’, devansandu-i pe Aleksei RYBALKIN (GAZPROM RUSVELO) si pe Antonio SANTORO (MonkeyTown Cycling Team – HOL) cu 38’’ respectiv 55’’.

Primul roman la Balea Lac a sosit Emil DIMA – locul 28 la 5’39” de invingator. Cu aceasta clasare sportivul MsTina Focus intra in posesia Tricoului Rosu dedicat celui mai bun sportiv roman.

Stacchiotti si Marini la sosirea de la Balea Lac 185.4 km

ETAPA II: SIBIU – AGNITA – AVRIG – PALTINIS

Sambata 07 iulie 2018. Etapa cu profil favorabil in final sportivilor nostrii Emil DIMA si Raul SINZA a fost anulata la kilometrul 120 din cauza conditiilor meteo extreme: ploaie, grindina, vant puternic si descarcari electrice.

In aceste conditii, Clasamentul General a ramas neschimbat, aceasta etapa nefiind inregistrata in desfasurarea competitiei.

Raul SINZA la atac in etapa a II-a

ETAPA III A: CISNADIE – SIBIU Team Time Trial 10km / 11’26” / MO 52.51 km/h

Duminica 8 iulie au fost programate doua semietape. Astfel de dilmineata, proba de contratimp pe echipe, a incoronat cea mai rapida echipa CCC Sprandy Polkowice care a incheiat competitia cu timpul de 11’26”. Pe locurile urmatoare s- au situat GAZPROM RUSVELO si ELKOV AUTHOR la o distanta de 9” respectiv 11” de echipa castigatoare.

MsTina Focus in proba de TTT

MsTina Focus a ales sa abordeze o strategie care sa-i permita economisirea energiei pentru etapa finala ocupand astfel pozitia a 15-a la 1’16” de echipa castigatoare.

ETAPA III B: SIBIU – MEDIAS – SIBIU 152.8km / 3h26’39” / MO 44.37 km/h

A doua semietapa a zilei dedicata sprinterilor s-a desfasurat inca de la inceput sub semnul ploii si a timpului nefavorabil. Fiecare echipa si-a luat masurile de siguranta in eventualitatea neutralizarii unei portiuni a competitiei. In acest sens, Mstina Focus a avut in caravana nu mai putin de trei masini tehnice. Etapa a fost caracterizata de o evadare a 6 sportivi care a avut un avans maxim de 4’40”
fata de pluton.

Foto credit: Dragos Dumitru

Toata echipa s-a pus la dispozitia sprinterilor Riccardo STACCHIOTTI si Nicolas Marini. MsTina Focus a impus ritmul plutonului de ciclisti, anihiland evadarea in ultimul kilomentru al cursei. La 500 de metri de sosire, cand sprintul final a fost lansat, Riccardo STACCHIOTTI a fost sicanat de o motocicleta a organizatorilor, fiind nevoit sa franeze. Totusi, acesta a avut o buna recuperare terminand etapa finala pe pozitia a 9-a, in acelasi timp cu castigatorul – olandezul Jason Van Dalen.

La finalul Turului Ciclist al Sibiului, bilantul MsTina Focus numara o clasare pe podium – locul II pentru Riccardo STACCHIOTTI in etapa prolog si Tricoul Rosu distinctiv pentru CEL MAI BUN SPORTIV ROMAN – Emil DIMA in toate cele patru etape.

Emil DIMA la premierea Finala – CEL MAI BUN SPORTIV ROMAN

Dupa aceasta competitie, componentii italieni ai MsTina Focus se intorc in tara lor de origine pentru a pregati TURUL PORTUGALIEI ce se va desfasura la sfarsitul acestei luni, in timp ce Emil DIMA si Raul SINZA vor participa in acest weekend la 2018 EUROPEAN CYCLING CHAMPIONSHIPS ce se vor desfasura la BRNO (Cehia), fiind convocati in Echipa Nationala a Romaniei. Dupa Campionatele Europene, cei doi se vor alatura echipei pentru Turul Portugaliei.

Raul SINZA prepara Campionatele Europene la BRNO (CZE)