CAMPIONATELE NATIONALE DE CICLISM ALE ROMANIEI 2018 – editia a 69-a – MSTINA FOCUS CYCLING TEAM castiga ambele titluri puse in joc la categoria Under 23 cu Emil DIMA.

A 69-a editie a CAMPIONATELOR NATIONALE DE CICLISM ALE ROMANIEI s-a desfasurat in Judetul SIBIU si a adunat la start sportivi romani din tara si strainatate, atat profesionisti cat si amatori. La startul competitiei s-au aliniat sportivi din 23 de echipe, cele mai bine reprezentate fiind cele doua formatii profesioniste romanesti MSTINA FOCUS si TEAM NOVAK dar si echipele de club
STEAUA BUCURESTI, DINAMO BIKEXPERT si UVT TIMISOARA.

Cele doua probe care au compus competitia au fost cea de Contratimp Individual cu startul si sosirea in localitatea SADU pe o distanta de 20 km si cea de Fond insumand 120 km compusa din doua bucle de 60 km pe ruta AGNITA – CHIPAR – NOCRICH – IGHISUL VECHI – AGNITA.

MSTINA FOCUS i-a aliniat la start pe DIMA Emil, ANDREI Ionut, COJANU Andrei, Emanuel STAN, Raul SINZA (toti categoria Under23) si pe DOBRE Vlad (categoria Elite), sub conducerea  irectorului Sportiv BURGHELEA Ovidiu.

MSTINA FOCUS la prezentarea echipelor in AGNITA

CTI: SADU – VALEA SADULUI – SADU 20 km / 26’21” / 45,54 km/h

Pe un traseu tehnic cu multe viraje si schimbari de directie a vantului, cu primii zece kilometri in continua urcare, Emil DIMA a fost cel mai constant sportiv al categoriei adjudecandu-si titlul national cu o medie orara de 45,54 km/h, devansandu-i astfel cu peste un minut pe sportivii BALASZI Lorant – TEAM NOVAK si MALNASI Attila – DINAMO BIKEXPERT. La numai 22” de locul 2 si 19” de locul 3
s-a clasat COJANU ANDREI care cu 27’46” termina competitia al patrulea.

Incalzirea inaintea probei de CTI – Emil Dima increzator in fortele sale.

O comportare remarcabila a avut si Vlad DOBRE care, in categoria Elite s-a clasat al patrulea la numai 18 secunde de ocupantul locului 3 – Eduard NOVAK.

Vlad DOBRE – start in proba de CTI la categoria Elite

FOND: AGNITA – CHIPAR – NOCRICH – IGHISUL VECHI – AGNITA 120km / 2h40’ / 45 km/h

Pe un traseu relativ scurt (120 km) dar solicitant, intr-o cursa in care cele doua categorii Elite si Under23 au concurat impreuna, MSTINA FOCUS a controlat actiunile inca din primii kilometrii. Dupa parcurgerea primei bucle de 60 de km, in evadare se aflau cinci sportivi MSTINA FOCUS si alti cinci, cate unul din fiecare echipa. Cei mai combativi ciclisti care au animat cursa au fost DIMA Emil, DOBRE Vlad, ANDREI Ionut si Raul SINZA de la MSTINA FOCUS, in timp ce GROSU Eduard (NIPPO VINI FANTINI) si CRISTA Daniel (STEAUA BUCURESTI) au raspuns repetat atacurilor acestora. In ultimii kilometrii ai cursei, GROSU s-a desprins de grupul fruntas adjudecandu-si victoria la categoria Elite in timp ce DIMA Emil a castigat clasamentul categoriei Under23.

MSTINA FOCUS controleaza plutonul in proba de FOND

Podiumul a fost completat de Raul SINZA la 40” de invingator si de BALASZI Lorant la 41”. Ceilalti componenti ai MSTINA FOCUS in categoria Under23 s-au clasat pe locurile 5 – ANDREI Ionut, 7 – COJANU Andrei si 10 – STAN Emanuel.

DOBRE Vlad s-a clasat al patrulea in cadrul categoriei Elite.

Podiumul Categoriei U23 la Proba de CTI: 1° Emil DIMA, 2° BALASZI Lorant, 3° MALNASI Attila.

Podiumul Categoriei U23 la proba de FOND: 1° Emil DIMA, 2° Raul SINZA, 3° BALASZI Lorant.

Se poate spune ca viitorul ciclismului romanesc este in gambele noastre, MSTINA FOCUS punctand inca de la inceput pe sportivii tineri, majoritatea aflati in primul an al categoriei Under23, cu scopul de a creste impreuna. La finalul primelor sase luni ale proiectului nostru avem confirmarea ca suntem pe drumul cel bun depasindu-ne deja obiectivele pe plan national.

Le uram mult succes colegilor italieni Riccardo STACCHIOTTI, Nicolas MARINI, Mattia MARCELLI, Andrea RUSCETTA si Federico ZURLO care in weekend- ul viitor vor participa sub conducerea Team Managerului Stefano GIULIANI la CAMPIONATELE NATIONALE DE CICLISM ALE ITALIEI pentru PROFESIONISTI.

“In bocca al lupo, ragazzi !!!”