MSTINA FOCUS CYCLING TEAM se intoarce din Tour of Serbie 2018 cu un sportiv accidentat dar si cu o clasare pe locul II in a doua etapa.

A 58-a editie a Tour of Serbie a fost una cu gust dulce-amar, accidentarea lui Federico ZURLO de la finalul primei etape privand echipa de potentialul lider in aceasta cursa.

Competitia a fost inclusa in circuitul UCI Europe Tour de categoria UCI 2.2, la start aliniandu-se 24 de echipe, atat de categorie Continental – GAZPROM RUSVELO (Rusia), PARKHOTEL WALKENBURG (OLANDA), KK BLED (SLOVENIA), TREVIGIANI HEMUS (Bulgaria), cat si echipe nationale ca SERBIA, UNGARIA, BOSNIA HERTEGOVINA, MACEDONIA, CROATIA, BIELORUSIA, UCRAINA. La start, pe langa MSTINA FOCUS s-au prezentat si echipele romanesti TEAM NOVAK si STEAUA BUCURESTI.

Cele trei etape care au compus competitia au totalizat 420 de kilometri, adunand sa start nu mai putin de 149 de alergatori din 25 de tari.

MS TINA FOCUS i-a aliniat la start pe DIMA Emil, STACCHIOTTI Riccardo, ZURLO Federico, RUSCETTA Andrea, Mattia MARCELLI si Nicola MARINI, sub conducerea Directorului Sportiv BURGHELEA Ovidiu si a Team Managerului Stefano GIULIANI.

MSTINA FOCUS la prezentarea echipelor in MIONICA

Etapa I: MIONICA – MIONICA 159 km MO 40,92 km/h

Traseul valurit, startul la orele 14.00 si temperatura de peste 36°C au pus la grea incercare sportivii prezenti in competitie. Etapa a fost animata de mai multe tentative de evadare (acestea ajungand si la 2’20” de grupul principal) insa toate acestea au fost anihilate de pluton. In ultimele faze ale competitiei, un grup de trei sportivi s-au desprins reusind sa treaca primii linia de sosire cu un avans de 5”,
castigatorul etapei fiind argentinianul TIVANI PEREZ German Nicolas de la echipa continentala Trevigiani Phonix – Hemus 1896.

Federico Zurlo, lansat in prinderea fugarilor a fost acrosat de catre un alt concurent, cazand chiar pe linia de sosire, ocupand insa pozitia a V-a in calasamentul etapei.

Sportivul MSTINA FOCUS a fost purtat imediat la Spitalul din Pozarevac, temandu-se o lovitura la coloana. Din fericire, numai degetul inelar al mainii stangi a fost rupt, acesta fiind imobilizat iar sportivul repatriat in Italia cu ajutorul serviciului de ambulanta pus la dispozitie de compania ce asigurari. Din pacate, acesta nu va mai putea lua startul in urmatoarele 30 de zile insa speram sa revina cat de curand in saua bicicletei pentru antrenamente.

Inaintea startului celei de-a 58-a editie a Tour of Serbie

Etapa II: BANJA VRUJCI – POZAREVAC 57km MO 41,74km/h

Etapa dedicata sprinterilor, cu o catarare la km 40 insa cu ultimii 47 km perfect plati, a pus in evidenta MSTINA FOCUS ai carei sportivi s-au mobilizat exemplar lansand sprintul lui Nicolas MARINI, acesta clasandu-se pe locul II fiind intrecut numai de catre olandezul VAN TRIJP Maarten de la echipa continentala Destil – Parkhotel Valkenburg.

Nicolas MARINI felicitat de Team Managerul MSTINA FOCUS, Stefano GIULIANI

Etapa III: KOSTOLAK – BEOGRAD 113km MO 42,27 km/h

Intr-o etapa relativ scurta, cu un final in continua urcare pe celebra colina ALVALA, Riccardo STACCHIOTTI se confirma cel mai in forma sportiv MSTINA FOCUS ocupand locul 12 la numai 6” de castigatorul etapei, bielorusul SAMOILAU Branislau de la echipa continentala MINSK CYCLING TEAM. Emil DIMA Jr, favoritul nostru la finalul de etapa a fost victima a doua defectiuni tehnice consecutive pe finalul cursei, fiind scos din joc in clasamentul etapei.

DUVENBECK ROMANIA a sprijinit deplasarea echipei la Tour of Serbie 2018

La finalul competitiei, sportivii MSTINA FOCUS s-au deplasat in tarile lor de origine unde, in perioada 21 – 24 iunie vor participa la Campionatele Nationale ale Romaniei respectiv Italiei. In ce priveste sportivii romani, Campionatele Nationale se vor desfasura la Sibiu si vor cuprinde doua probe , una de Contratimp Individual – vineri 22 iunie si cealalta de Fond – duminica 24 iunie, urmand ca titlurile nationale pe anul 2018 sa fie inmanate castigatorilor acestora.