MSTINA FOCUS CYCLING TEAM – a doua cea mai valoroasa echipa in TOUR of BIHOR 2018, o victorie de etapa, doua alte clasari pe podium, Tricoul Alb de leader in clasamentul combativitatii cu Riccardo STACCHIOTTI, locul trei in clasamentul tinerilor Under23, locul opt in Clasamentul General si primele puncte acumulate necesare calificarii la JO TOKYO 2020 cu Emil DIMA; rezultate de
exceptie obtinute de echipa romano-italiana.

A treia editie a Tour of Bihor a fost un succes din toate punctele de vedere, buna organizare a acestuia fiind o confirmare a faptului ca Romania se afla pe un trend pozitiv in ce priveste promovarea prin sport, tot mai multe Primarii si Consilii Judetene alegand sa-si promoveze teritoriul prin intermediul Ciclismului.

Competitia a fost inclusa in circuitul UCI Europe Tour de categoria UCI 2.2, la start aliniandu-se 21 de echipe de categorie Pro Continental – Androni Sidermec (Italia) – recent intoarsa din Giro d’Italia, continentale, ca CYCLING TEAM FRIULI (Italia), TEAM KTM UK (Maria Britania), AC SPARTA PRAHA (Cehia), NICE COTE D’AZUR (Franta), cat si echipe nationale ca MOLDOVA si SERBIA. Prezenta romaneasca la start a fost numeroasa, pe langa MSTINA FOCUS participand si cealalta echipa Continentala TEAM NOVAK si echipele STEAUA BUCURESTI si UVT TIMISOARA.

Competitia a fost constituita din patru etape de-a lungul celor trei zile de concurs, ambientate in mirificul teritoriu al Judetului Bihor, totalizand 430 de kilometri, adunand sa start nu mai putin de 142 de alergatori din 28 de tari.

MS TINA FOCUS i-a aliniat la start pe DIMA Emil, DOBRE Vlad, ANDREI Ionut, STACCHIOTTI Riccardo, ZURLO Federico, RUSCETTA Andrea si pe oradeanul Raul
SINZA, sub conducerea Directorului Sportiv BURGHELEA Ovidiu si a Team Managerului Stefano GIULIANI.

MSTINA FOCUS la prezentarea echipelor in Piata Unitrii la Oradea

Etapa I: ORADEA – ALESD – BRATCA – POCOLA – BAILE FELIX – ORADEA 180 km MO 40,12 km/h

Etapa dedicata srinterilor dar cu o catarare exact la jumatatea distantei s-a desfasurat pe o vreme caniculara la peste 30°C. Etapa a fost animata de mai multe tentative de evadare insa toate acestea au fost anihilate de pluton. Astfel, sosirea in Oradea a fost disputata de catre cei mai buni sprinteri, podiumul fiind 100% italian, pe locul III clasandu-se sportivul nostru Riccardo STACCHIOTTI, intrecut de
Matteo Mallucelli (Androni Sidermec) si Filippo Feronato (Cycling Team Friuli) care s-au clasat in final pe locurile I si II.

Etapa II A: ORADEA – BAILE FELIX – BEIUS – STANA DE VALE 86km MO 37,55km/h

Etapa dedicata cataratorilor, cu finalul la Stana de Vale in urcare continua pe ultimii 13km. Evadarea zilei l-a avut ca protagonist pe Andrea RUSCETTA de la MSTINA FOCUS, care inca din primii kilometrii ai competitiei, impreuna cu alti patru adversari s-au desprins din pluton, ajungand la un maxim de 2’20” fata de acesta. Dupa 60 de kilometri, evadarea a fost neutralizata, batalia dandu-se intre
cataratorii echipelor. Cum era previzibil, columbianul Ivan Sosa a castigat etapa, primul sportiv MSTINA FOCUS fiind Emil DIMA clasat pe locul IX la 1’44”.

Foto Credit: Cristi Radu – Andrea RUSCETTA conduce evadarea zilei.

Credit Foto: Cristi Radu – Riccardo STACCHIOTTI

Etapa II B: ORADEA 2 km MO 51.09 km/h

Intr-o etapa atipica, Contratimp Individual in centrul orasului pe distanta de doi kilometri castigata de austriacul Jodok SALZAMNN cu timpul de 2’13”, Riccardo STACCHIOTTI confirma forma extraordinara ocupand locul III la numai 2” de castigator. Podiumul a fost completat de italianul Manuel PESCI – Team CERVELO, calsat al II-lea la 1” de castigator. Competitia a fost transmisa live pe Facebook, iar aceasta etapa a fost transmisa integral de catre DigiSport 4 .

Credit Foto: Cristi Radu – Podiumul etapei II B – locul III – Riccardo STACCHIOTTI

Etapa III: Oradea – Sacuieni – Otomani – Marghita – Alesd – Oradea 171 km MO 34,6 km/h

Pe un traseu majoritar plat dar cu vant puternic si dese schimbari de directie, catararea de la kilometrul 120 de la Padurea Neagra, i-a pus in criza pe sprinterii echipelor, coborarea si drumul umed ducand la ruperea plutonului in cinci grupuri. Sosirea in Oradea pe o vreme ostila mersului pe bicicleta ii are ca protagonisti pe Emil DIMA, acesta incercand sa evadeze solitar in ultimii 2000m iar in momentul in
care acesta a fost prins de grupul fruntas, Federico ZURLO a lansat atacul decisiv, lansandu-l pe Riccardo Stacchiotti. Acesta a fructificat la maxim ajutorul echipei trecand primul linia de sosire. A doua victorie in acest sezon intr-o competitie internationala din calendarul UCI Continental.

Credit Fito: Cristi Radu  Pavaje, ploaie, vant puternic – Sosire demna de un Mare Tur.

Bilantul Turului Bihorului 2018:

• 1 Victorie de etapa – Riccardo STACCHIOTTI,
  • Locul I in Clasamentul pe Puncte – Tricoul Alb – Riccardo STACCHIOTTI,
  • Locul II in Clasamentul General pe Echipe – MSTINA FOCUS,
  • 2 Clasari pe locul III – Riccardo STACCHIOTTI
  • Locul III in Clasamentul Tinerilor Under 23 – Tricoul Portocaliu – Emil DIMA,
  • Locul VIII in Clasamentul General Individual – Emil DIMA

Credit Fito: Cristi Radu – Podium Etapa a III-a

Credit Foto: Cristi Radu – Premiere Tricoul Alb – Clasament general pe puncte

Credit Foto: Cristi Radu – Premiere Tricoul Portocaliu – Clasament General U23 – DIMA Emil loc 3.

Credit Foto: Cristi Radu – Premiere Clasament General Echipe – MSTINA FOCUS locul II.

Echipa a ramas in pregatire la Oradea de unde va pleca joi 7 iunie catre Belgrad la Tour of Serbie, competitie de categoria UCI 2.2.