In perioada 17-22 aprilie 2018 sportivii MSTINA FOCUS au participat la TURUL CROATIEI, competitie inclusa in Circuitul World Tour ce insumeaza peste 1000km de la Osijek la Zagreb. La startul competitiei au fost prezente echipe precum ASTANA, TREK SEGAFREDO, BAHRAIN MERIDA, GAZPROM RUSVELO, NIPPO VINI FANTINI, in total peste 140 de participanti. MS TINA FOCUS i-a aliniat la start pe DIMA Emil, DOBRE Vlad, SINZA Raul, ZURLO Federico, MARINI Nicolas, MARCELLI Mattia si STACCHIOTTI Riccardo sub conducerea Directorilor Sportivi Stefano GIULIANI si Ovidiu BURGHELEA. ETAPA I. Osijek – Koprivnica 227km Inca din primii kilometrii in atac, Emil DIMA reuseste sa se evidentieze in evadarea zilei unde in urma castigarii catararii aduce in casa MSTINA FOCUS tricoul verde acordat liderului in clasamentul cataratorilor.

ETAPA II. Karlovak – Zadar 234.5km

Top 15 la sosire cu Riccardo STACCHIOTTI care se plaseaza pe locul 14 confirmand cresterea de forma din ultimele competitii.

ETAPA III. Trogir – Okrug Sveti Jure PP Biokovo 134km

Etapa caracterizata de ascensiunea finala – 32km de urcare continua, Raul SINZA, cel mai bine clasat sportiv al nostru a ocupat locul 35 demostrandu-si calitatile native de catarator. Emil DIMA din nou protagonist in evadarea zilei pe o distanta de 80 km.

ETAPA IV. Starigrad – Crikvenica 171km

Top 10 cu Federico ZURLO care se claseaza al 7-lea in sprintul final al etapei

ETAPA V. Rabac – Poklon 156km

Dupa o evadare in 11 si atacuri pe urcarea finala, Federico ZURLO se claseaza pe locul 28.

ETAPA VI. Samobor – Zagreb 151.5km

Sportivii MSTINA FOCUS, inca o data protagonisti in ultima etapa, distingandu-se prin efortul sustinut pentru a-i prinde pe evadatii zilei, actiune incununata de succes si transmisa live pe Eurosport. Pe tot parcursul competitiei transmisa live pe Eurosport, sportivii MSTINA FOCUS au fost protagonisti in evadari, catarari si sosiri, totalizand mai mult de trei ore de transmisie live in prim plan. Tot cu ocazia acestei competitii s-a oficializat colaborarea intre MSTINA FOCUS si EXIMBANK Romania – institutie bancara ce consolideaza activitatea echipei noastre.